Jaa |

Ajankohtaista


UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄ PE 10.5.19 PYÖRÄILLEN 

Muurlan Vihurin ja Muurlan kotiseutuyhdistyksen perinteinen kevätpyöräily toteutetaan tänä vuonna valtakunnallisena Unelmien liikuntapäivänä pe 10.5.2019 teemalla "Oikoradan maastokäynti". Pyöräretkelle lähtö on klo 18 Seuralan pihalta. Valittavana on noin 5 kilometrin lenkki sekä noin puolitoistatuntia kestävä 15 kilometrin lenkki. Lenkin jälkeen Seuralan pihalla on kaikille tarjolla veloituksetta mehua sekä mahdollisuus ostaa grillimakkaraa. Lisätiedot hanna-maija.saarimaa (at) muurla.salonseutu.fi

TERVETULOA OSALLISTUMAAN UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄN PYÖRÄRETKEEN


VERKAKIERROKSELLE KUTOJA EMMAN KANSSA

Lähde mukaan tutustumaan Littoisten verkatehdasmiljööseen tiistaina 4.6.19. Draamallinen noin 700 metrin ja 1,5 - 2 tunnin opastettu kävelykierros vie osallistujansa tutustumaan verkatehdasalueen elämänmenoon, työhön ja tarinoihin rakennuksia unohtamatta. Littoisten kirkkoon päättyvän kierroksen oppaana, kutoja Emmana, toimii kulttuurityöstään palkittu toimittaja, kirjailija ja matkailuopas Eeva Turpeinen. 

Bussi lähtee tiistaina 4.6.19 klo 17.30 Muurlan vanhan kunnantalon pihalta. Kyytiin voi nousta myös Salon torin laidalta. Retken hinta 25 €/hlö sisältää matkan, opastetun kierroksen sekä pullakahvit. Hannele Nieminen ottaa vastaan ilmoittautumisia han.nieminen (at) gmail.com, huom! ilmoitathan myös mahdolliset erikoisruokavaliosi. Iltaisin Hannelen tavoittaa numerosta 0400 432 136. Varaathan paikkasi tälle kesäkuiselle iltaretkelle 21.5.19 mennessä. 

Ennakkofiiliksiä voit kurkkia osoitteesta Verkakierros


KEVÄISIÄ PIHANSIIVOUSTALKOITA HONKALAN TALOLLA JA MYLLYLLÄ 

Kesä lähestyy ja on aika siistiä paikkoja talven jäljiltä.

Museon pihaa, Muurlantie 134, siistitään ti 23.4.2019 klo 18 alkaen ja Myllyn aluetta, Kaukolantien ja Rapasuontien risteyksen tuntuma,  ti 7.5.2019 klo 18. Tervetuloa iloisiin pihatalkoisiin!


Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).