Jaa |

Ajankohtaista

ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLA MUURLASSA 6.12.2018

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa klo 10 jumalanpalveluksella Muurlan kirkossa. Tämän jälkeen on vuorossa seppelten lasku sankarihaudoille.  Kahvitus seurakuntakodilla ja itse juhlatilaisuus alkaa klo 12. Juhlapuheen pitää Ismo Saari.

Tervetuloa juhlistamaan maamme itsenäisyyttä.


MUISTOMERKKI VUODEN 1918 MUURLALAISTEN UHRIEN MUISTOLLE

Tervetuloa vuoden 1918 muurlalaisten uhrien muistoksi Muurlan kirkonkylään pystytettävän muistomerkin paljastustilaisuuteen pyhäinpäivänlauantaina 3.11.18 klo 15.30. Muistomerkki paljastetaan Muurlan hautausmaan ja ns. Kellomännyn väliin Muurlan kirjastoa (osoite Muurlantie 340) vastapäätä.

Tilaisuus alkaa musiikilla, jonka jälkeen on muistomerkin paljastus, puhe Muurlan kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Hanna-Maija Saarimaa sekä rukous aluekappalainen Martti Santakari. Tilaisuus päättyy musiikkiin, jonka jälkeen kahvitus kirjaston Sopukassa.

Lämpimästi tervetuloa muistomerkin paljastustilaisuuteen. 

HYVÄNTEKIJÖILLE KIITOS! 

Suuri kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte Muurlan kotiseutuyhdistyksen ja Muurlan Opiston yhteiseen joukkorahoitushankkeeseen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kyläraitin pelastamiseksi. Hanke tuotti lahjoitusten ja Kansan Sivistysrahaston 20 %:n lisätuen myötä yhteensä yli 1 500 €. 

Opisto tulee käyttämään rahan osana piharakennustensa, Muurlan Tuvan ja Senaattorilan, kattojen korjaukseen aloittaen rakennuksien kuntoa rasittavien kasvien poistolla ja puiden huollolla. Lahjoituksenne tulee näkyväksi pikkuhiljaa kyläraitilla.   


Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).