Jaa |

Ajankohtaista

MARKKINAHULINAA MUURLASSA ELOKUUN VIIMEISENÄ LAUANTAINA 25.8.18 KLO 11-14

Tervetuloa Muurlaan tapaamaan tuttuja, tekemään ostoksia, nauttimaan erilaisia ruokaherkkuja ja iloisesta markkinatunnelmasta kahden tapahtuman voimin lauantaina 25.8.18 klo 11-14: Wanhanajan markkinat Opiston pihapiirissä ja Elolauantai M-Marketilla. 

Onko sinulla ongelmia 4G:n kuulumisessa? Muurlan Wanhanajan markkinoilla kuultavissa jo 6G! 

Tutustu tarkenpaan markkinaohjelmaan 


KESÄRETKIKOHTEEKSI MUURLA

Taiteilija Viljo Hurmeen ateljeekodissa on Riikka Niittosen näyttely Tähtikarttoja ihmisyyteen. Kotiseutumuseon, Honkalan talon, kesässä taas vuorostaan pääsee tutustumaan entisaikojen väkijuomaperinteeseen otsikolla Kotipolttoista vai laillista? Molemmat näyttelyt ovat avoinna 1.7-28.8.2018 sunnuntaisin, Hurmeen Ateljeekoti klo 12-16 ja Honkalan talo klo 13-15.

Retkeilijälle ja luonnossa liikkujalle tutustumisen arvoinen käyntikohde Muurlassa on Koivumäen muinaispolku, jolle pääset suoraan Viljo Hurmeen taiteilijakodin parkkipaikalta. Vanhan myllyn tarinaan puolestaan pääset tutustumaan Fiulmakarin myllyllä Kaukolantien ja Rapasuontien tuntumassa.


HYVÄN TEKEMINEN TEKEE HYVÄÄ! 

Muurlan kotiseutuyhdistyksen ja Muurlan Opiston yhteinen hanke kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kyläraitin pelastamiseksi on hyväksytty Kansan Sivistysrahaston Kulttuurilahja.fi -hankkeeksi. Hankkeeseen ovat kaikki tervetulleita tekemään hyvää omalla panoksellaan. 

Tutustu hankkeeseen, valitse summa, jolla haluat olla tukemassa hanketta ja lahjoita. Voitte myös kaveriporukassa, yhdistyksessänne tai työyhteisössänne kerätä yhteisen potin, jolloin mahdollisimman moni pääsee jo taskunpohjan kolikoilla mukaan tekemään hyvää. Bonuksena on Kansan Sivistysrahaston 20 %:n lisä jokaiselle lahjoitukselle eli lahjoittamalla 10 euroa lahjoitatkin oikeasti 12 €:a. Varmistathan mukanaolosi?


Muurlan Wanhanajan markkinat? Kyllä, myös tulevana kesänä ja perinteisesti elokuun viimeisenä lauantaina eli 25.8.2018 klo 11-14 Muurlan Opiston pihapiirissa, Muurlantie 365.

HUOM ITSE TEHTYJEN TUOTTEIDEN MYYJÄT! Varaa maksuton myyntipaikkasi Wanhanajan Markkinoille Hannele Niemiseltä. Tavoitat Hannelen sähköpostitse osoitteesta han.nieminen@gmail.com ja puhelimitse klo 16 jälkeen numerosta 0400 432 136. Ei kirpputoripaikkoja.

DSC_1167.JPG



Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).