Jaa |

Ajankohtaista

Sunnuntaina 26.11.17 klo 18.30 nimistöntutkija Johanna Halonen kertoo Muurlan kirjaston Sopukassa Muurlan paikannimien taustoista otsikolla "Pullolasta Pyöliin ja Katinhännästä Kuturamäelle". Kaikille avoin tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 18. Tervetuloa kuulemaan ja kysymään Muurlan paikannimistä.


Salon kotiseutuyhdistyksen järjestämän vuoden 2017 valokuvauskilpailun aiheena on TYÖ. Kilpailun kautta kunnioitetaan 100-vuotiasta isänmaatamme. Aihetta voi käsitellä vapaasti. Digikuvat (iso resoluutio) tulee lähettää marraskuun 2017 aikana osoitteeseen kotiseudun.kuvat@gmail.com. Parhaat kuvat palkitaan lahjakortein ja voittajakuvat kiertävät kaikissa Salon kirjastoissa vuoden 2018 aikana.


Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).