Jaa |

Ajankohtaista

Muurlan Wanhanajan markkinat? Kyllä, myös tulevana kesänä ja perinteisesti elokuun viimeisenä lauantaina eli 25.8.2018 klo 11-14 Muurlan Opiston pihapiirissa, Muurlantie 365.

HUOM ITSE TEHTYJEN TUOTTEIDEN MYYJÄT! Varaa myyntipaikkasi Wanhanjan Markkinoille Hannele Niemiseltä. Tavoitat Hannelen sähköpostitse osoitteesta han.nieminen@gmail.com ja puhelimitse klo 16 jälkeen numerosta 0400 432 136. Ei kirpputoripaikkoja.

DSC_1167.JPGHuhtikuussa aloitamme valmistautumisen kesään myös paikkoja kunnostamalla. Tiistaina 24.4.18 pihansiivoustalkoot Honkalan talolla, Muurlantie 134, klo 18 alkaen ja tiistaina 8.5.18 Fiulmaakarin myllyllä, Kaukolantien ja Rapasuontien välissä, samoin klo 18 alkaen. Omat välineet ja käsineet mukaan.


TALKOILLA MUURLAN TIENVARRET SIISTEIKSI!

Lauantaina 28.4.18 jo perinteeksi muodostunut tienvarsisiivooustalkoot. Talkoot alkavat klo 10 Muurlan M-Marketin pihalta, Muurlantie 384, jossa sovitaan siivottavat alueet ja reitit, jaetaan jätesäkit ja muut tarvittavat välineet sekä kerrataan toimintaohjeet. Varaudu säänmukaisin ulkoiluvarustein ja käsinein. Mikäli kotoota löytyy huomioliivi, se kannattaa ottaa mukaan. Iloista ja reipasta mieltä on hyvä olla myös matkassa mukana, vaikka itse työ niitä kyllä hyvin kartuttaakin. Mikä on tänä vuonna se ihmeellisin tienvarresta poimittu roska tai vuoden roskatrendi Muurlan alueella?

">Siivoustempauksen jälkeen kaikille talkoolaisille on kahvi- ja mehutarjoilu Vanhan Pappilan pihalla, Pyymäentie 2 M-Marketia vastapäätä. Lisätietoja voit kysyä tempauksen isältä, Ari Aallolta.


Pohditko, mitä tehdä vappuna? Tervetuloa koko perheen vapunpäivän nyyttäripiknikille Muurlan Pyymäelle klo 10.


Muurlan esihistorialliset kohteet tutuksi pyöräretken kautta. Torstaina 10.5.18 kokoonnutaan Koivumäelle klo 10-11 (portaat ylös Nuorisotalon kohdalta Viljo Hurmeentieltä). Klo 11 lähdetään pyöräilemään kohti Syytinkoukaria, seuraavaksi Ruotokivet, Varemeemöh ja vare sekä Toramäen vareet. Koivumäelle palataan noin klo 13, jolloin on jälleen mahdollisuus kiivetä katsomaan Koivumäen vare.


Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).