Jaa |

Ajankohtaista

Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä, perjantaina 12.5, juhlistetaan maamme itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa istuttamalla Muurlan koulun lähistölle kuusi(a). Tilaisuus alkaa kello 10 ja kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle. Kokoontuminen Muurlan koulun pihalle. Luvassa on myös koululaisten ohjelmaa.


Jos minä laukasen - näytelmä tapahtumista Muurlassa 1917-18

Isenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kertaamme Muurlan v. 1917-18 tapahtumia teatterin keinoin. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Sarika Lipasti tekee käsikirjoituksen Muurlasta kerättyjen tietojen pohjalta.

Näytelmän toteutuksessa tarvitaan iso joukko eri ikäisiä miehiä, naisia, tyttöjä ja poikia, sekä lisäksi muita avustajia lavastus- ja puvustustöihin. Tule siis rohkeasti mukaan ja ilmoittaudu Aulikki Randelinille, p. 0400 011 254, arandelin@gmail.com. Näytelmän harjoitukset alkavat elokuussa ja sitä esitetään syksyllä 2017.

Lisäksi näytelmässä tarvitaan vanhoja vaatteita ja jalkineita, joten mikäli kevätsiivouksessa eteesi tulee käytettyjä vaatekappaleita, joita voisit lainata näytelmään, ilmoita myös niistä Aulikille. 

Iloinen koko perheen pyöräretki helatorstaina 25.5.17. Kevätpyöräilylle lähdetään klo 11 entisen kunnantalon (nyk. päiväkodin) pihalta, Uotilantie 2. Pyöräilemme Kotikuuselta Kotikuuselle (v. 1967 istutettujen kuusien katselmus).

Varaa mukaan kahvi/jäätelörahaa, ilmainen mehutarjoilu matkan aikana.

Keväinen pyöräretki järjestetään yhdessä Muurlan Vihurin kanssa.


Ti 16.5. klo 18 Muurlan Wanhanajan markkinoiden suunnittelupalaveri kirjaston Sopukassa. Mielellään saa tulla uusienkin ideoiden kanssa, sillä onhan kyseessä itsenäisyytemme juhlavuoden markkinat.

Pihatalkoita tiedossa tiistaisin seuraavasti:

Ti 9.5. klo 18 kevätsiivous Fiulmaakarin myllyllä Kaukolantien ja Rapasuontien risteyksen tuntumassa

Ti 23.5. klo 18 siivoustalkoot Kankareen riihellä Rannantien ja Robintien kulmassa

Mukanasi voit tuoda haravan, oksasakset tms. pihasiivouksessa käyttökelpoisia työkaluja. 

DSC_0664.JPG


Maaliskuun alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon on murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta on anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei onneksi muuta ole rikottu. Piharakennuksessakin on käyty, mutta onneksi varkaat ovat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa. On todella ikävää, että meidän kaikkien yhteiseksi iloksi museoon lahjoitetut tavarat ovat näin päätyneet vääriin käsiin ja ties kuinka kauas. 

Oletko huomannut talven aikana mitään erityistä museon lähettyvillä? Varkaat olivat vetäneet kamarin verhot kiinni - onko kukaan kiinnittänyt huomiota, mistä lähtien aina auki olevat verhot ovatkin olleet suljettuina? Ilmoita havainnoistasi hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). Kaikki pienemmätkin vinkit ovat tervetulleita.

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).